اکثر افرادی که در اداره جات و سازمان های دولتی و غیر دولتی مشغول به کار هستند یک رزومه کاری برای خود دارند و یک بیوگرافی کامل از خودشان و فعالیتشان و توانایی هایشان را در آن بازگو کرده اند .
ما در این مقاله که توسط تیم تحریره نمایندگی سامانه پیامک به نگارش آمده است میخواهیم از صفر تا صد رزومه کاری را برای همراهان پیام رسون توضیح دهیم و به این نکته بپردازیم که چه رزومه ای قوی است .پس اگر با رزومه کاری آشنایت ندارید تا پایان این مقاله با سامانه پیامک شیراز همراه باشید .
رزومه کاری چیست ؟
رزومه کاری نوشته ای است که پیشینه سوابق تحصیلی، مهارت های شغلی، تجربیات کاری و مهارت های فرد جویای کار در آن درج می شود. در واقع شرکت ها و بنگاه های مختلف برای استخدام افراد، نیاز به نوعی پیش زمینه دارند تا بتوانند از میان درخواست های موجود مناسب ترین گزینه را انتخاب نمایند. از این رو نیاز به داشتن رزومه مناسب برای فرد متقاضی کار بسیار ضروری می باشد.
نام هاي ديگر رزومه :
در برخی از کشورها به جای رزومه از عبارت CV که مخفف کلمه Curriculum Vitae استفاده می کنند. همچنین کارنامک نام دیگری است که بر روی رزومه نهادهاند. یک رزومه کاری مناسب میتواند به صورت چاپ شده در حداکثر یک یا دو صفحه و یا الکترونیکی در قالب فایلهای PDF و DOC باشد.
مواردی که باید در رزومه کاری گنجانده شود:
زمانی که صحبت از رزومه کاری می شود، سوال اساسی این است که چه مواردی باید در رزومه گنجانده شود. اگر جستجویی در سایتهای مختلف نمایید به نمونههای متفاوتی از رزومه میرسید و این تنوع باعث سردرگمی میشود اما ما در این مقاله به اساسی ترین موارد آن اشاره میکنیم.
۱_ اطلاعات شخصی:
این بخش شامل اطلاعاتی راجع به وضعیت کلی شماست. پس با دقت و با صداقت آن را ارائه دهید. بسیار دیده شده است که عدم صداقت در این بخش خود باعث عدم موفقیت در مصاحبه ها شده است.
اطلاعاتی که باید در این بخش قید کنید شامل موارد زیر است:
نام و نام خانوادگی
سن ( تذکر: حتماً روز، ماه و سال تولد را ذکر کنید و از نوشتن عدد سن خودداری کنید.)
وضعیت تاهل
وضعیت نظام وظیفه (ویژه آقایان)
۲_ اطلاعات تماس :
یکی از مهمترین موارد که بسیاری آن را نادیده میگیرند و شاید شانس به دست آوردن شغل مناسبشان را از دست میدهند، نوشتن اطلاعات تماس میباشد. آن هم به صورت کامل!
موارد زیر برای رزومه کاری مناسب الزامی است:
تلفن تماس
آدرس ایمیل
محل سکونت (نام شهر محل سکونت را حتماً بنویسید)
۳_ اطلاعات تحصیلی :
بعد از معرفی اطلاعات شخصی نوبت به ارائه اطلاعات تحصیلی میرسد. کارفرمایان این بخش را به خوبی بررسی میکنند تا متوجه شوند که شخص در چه زمینههایی دارای دانش و تخصص است. در مورد معدل میتوان گفت که نگاهها بسیار متفاوت و شخصی است، اما به طور کلی اکثر افرادی که به دنبال نیروی جدید برای شرکت خود هستند چندان به معدل اهمیتی نمیدهند. مواردی که حتماً باید در بخش اطلاعات تحصیلی قرار دهید از قرار زیر است:
مقطع (در صورتی که مشغول به تحصیل هستید حتماً ذکر کنید)
رشته تحصیلی
دانشگاه
معدل
۴_ پیشینه کاری :
سابقه کار بخشی مهم در رزومه متقاضیان کار است. البته اگر دارای تجربه کاری زیادی نیستید نگران نباشید. میتوانید با توجه به دیگر مهارتهایتان شانس خود را افزایش دهید. کارفرمایان با بررسی سابقه کار به دنبال میزان تجربه فرد، نوع کاری که در شرکتهای گوناگون انجام داده است و مدت زمانی که از کاری به کار دیگر میرود، هستند.
نام شرکت و سِمتی که در آن کار میکردید
توضیح درباره شرکت قبلی
مدت زمان (مدت زمان حضور در کار)
دلیل تعویض یا خروج برای بسیاری از کارفرماها مهم است
۵_ مهارت ها و توانمندی ها :
اگر دارای سابقه کار شاخصی نیستید این بخش میتواند به شما کمک نماید. در واقع برای تعداد زیادی از کارفرمایان داشتن مهارت در موضوعی خاص که کاربردی نیز باشد، بسیار با اهمیتتر از سایر بخشها از جمله سابقه کار است. افرادی که دارای تخصص مناسب برای سِمتی خاص در شرکتی باشند به احتمال خیلی زیاد میتوانند آن شغل را به دست بیاورند
۶_ علایق و فعالیت ها :
در این بخش بهتر است که به نوع فعالیتی که در شرکت علاقهمند به انجام آن هستید بپردازید. بهتر است اگر علاقهمند یا تجربه در بخش های مختلف دارید را اعلام کنید.
۷_ شرح مختصری از خود :
به طور کلی این قسمت از رزومه کاری به شرح مسائل شخصیتر مربوط است. در واقع شما با این کار به کارفرما کمک میکنید تا شناخت بهتری نسبت به شما پیدا کند.
۸_ رزومه باید مختصر و مفید باشد:
سعی کنید با کمترین کلمات ممکن، مهمترین اطلاعات لازم و مرتبط با شغل مورد نظر را ارائه کنید. معمولاً رزومه کاری خوب بیش از ۶۰۰ کلمه نیست. اگر نتوانید تا صفحه دوم توجه مسئول جذب نیرو را جلب کنید، مطمئناً تعداد صفحات بیشتر کمکی نخواهد کرد.
۹_داشتن عکس در رزومه :
به طور کلی داشتن عکس خوب نیست. زیرا ممکن است پیش داوری هایی به وجود بیاورد. ولی از طرفی دیگر ممکن است کارفرما علاقه مند باشد تصویر شما را ببیند. در هر صورت انتخاب با شماست.
۱۰ _ از بزرگنمایی بپرهیزید :
بزرگنمایی خطای رایجی است که بسیاری در رزومه خود میگنجانند. حتی اگر شما در رزومه خود به بزرگنمایی بپردازید، در جلسه مصاحبه یا حتی پس از شروع به کار احتمال اینکه شکست بخورید بسیار زیادتر میشود.
۱۱_ رزومه انگلیسی را با یک نفر (مترجم) چک کنید :
در صورتی که رزومه خود را به زبان انگلیسی ارسال میکنید توجه داشته باشید که حتماً تمام متن را در اختیار یک مترجم یا فردی که مسلط به زبان انگلیسی باشد قرار دهید. در صورتی که اشتباه در ترجمه وجود داشته باشد، کارفرما نسبت به شما دید خوبی پیدا نمی کند.
۱۲ _ رزومه خود را هدفمند و به روز شده ارسال نمایید :
همیشه سعی کنید تا یک رزومه کاری را برای موقعیتهای شغلی مختلف ارسال نکنید. کارفرما به سادگی میتواند از نوع نگارش شما متوجه کیفیت عملکردتان شود.
حتماً سابقه تحصیلی یا تجربه کاری شما به نوعی است که میتوان از بین آنها برای شغلهای مختلف گلچین کرد. ممکن است شما پس از آماده سازی رزومه خود مهارتها و یا تحصیلات دیگری به دست بیاورید. برای اینکه شانس بیشتری برای انتخاب شدن داشته باشید حتماً رزومه خود را بروز کنید.
۱۳_ طراح رزومه خود باشید:
یک رزومه خوب بایستی از لحاظ بصری زیبا و جذاب باشد. استفاده از کادر، تصویر یا نقشهای گرافیکی در رزومه مناسب نیست. حفظ سادگی و پرداختن به محتوای غنیتر در کنار استفاده مناسب از فونتهای خوانا، دسته بندی مطالب و بهرهمندی از نگارش جذاب به شما کمک خواهد کرد تا راحتتر دیده شوید.
حتماً متن خود را از نظر املایی، نگارشی و صحت اطلاعات بررسی کنید. عبارات تکراری مانند دارای روابط عمومی قوی، متعهد، خلاق، علاقمند به کار گروهی بدون ارائه دلایلی مبنی بر تجربیات و دستاوردهای قبلی غیر جذاب است. شاید در بعضی قسمتها، استفاده از جداول و امکانات مناسب آن به طراحی بهتر رزومه کمک نماید.
در این بین کارهایی که به روش تبلیغات انجام میشود مانند استفاده از پنل پیامک و ارسال پیامک ، نیازی به داشتن رزومه ندارند اما اگر این قبل فعالیت ها را داشته اید و حال میخواهید برای خود یک رزومه کاری درست کنید حتما در ان قید کنید که برای تبلیغات از روش ارسال پیامک تبلیغاتی انبوه استفاده میکرده اید .
جهت خرید پنل اس ام اس از شیراز اس ام اس همین حالا اقدام کنید .